Sunday, March 26, 2017

Bullet journal

Ne znam da li ste i vi primetili da je poslednjih godina postala opšta pomama za planerima, to do listama i raznoraznim dnevnicima. Svi nešto pišu, beleže, žive u listama, žive sa listama....😅
Što se mene tiče oduvek sam veliki zaljubljenuk u stationary i sve što je vezano za to. Oduvek sam skupljala sveske, rokovnike, olovke, svasta nešto i najčešće mi bude žao da pišem u njih i samo ih tako čuvam i gledam i premeštam sa jedne police na drugu. Da li će vas iznenaditi kada vam kažem da u roditeljskoj kući, između ostalog, imam i jedno blokče sa Mini Maus koje mi je otac kupio kada sam imala oko 8 godina, moja ćerka će se lepo zabaviti sa njim kada ga se dokopa. 😅😅Zbog prirode posla kojim se bavim, a i zbog mojih interesovanja imam izgovor za gomilanjem raznih vrsta svezaka, olovaka, washi traka i ostalih stationary džidžabidža.
Uvek sam nešto piskarala. Nekada davno dnevnik, pa onda spiskove pročitanih knjiga, pa onda citate....Nisam nikada bila neki tip koji beleži obaveze, planira mnogo unapred tako da bi se svaki moj pokušaj planiranja završio i pre nego što je počeo. Pokušala sam ja i sa već gotovim planerima ali tek to me nije držalo...Sve se pretvorilo u šablon, nije zanimljivo. I onda sam sasvim slučajno početkom ove godine otkrila bullet journal.


Bullet journal predstavlja posebnu vrstu planera kojeg krase boje, fontovi, crteži i ovaj sistem omogućuje da se na lak način prate svi događaji, uspesi, želje, mogu se praviti razne liste, može se pratiti napredak unaped isplaniranih ciljeva. Bullet journal se može korstiti za praćenje omiljene serije, beleženje ideja, citata, spiskova pročitanih knjiga, ispisvanje zahvalnosti,čišćenje kuće .. Sve što vam je potrebno jeste neka lepa sveska, bojice, flomasteri, washi tapes i zabava može da počne.... 😅 Mogućnosti su nebrojene, a Pinterest nepresušni izvor inspiracije.....


2 comments:

 1. Lep i koristan tekst. Pojma nisam imala šta je "bullet journal", hvala.:)
  Inače, iste smo po pitanju piskaranja, gomilanja, planera...profesija kao izgovor za dovlačenje svezaka i knjiga, novina, svega papirnog.:)
  Ja sam od tih što "žive po spiskovima", ali je kod mene to oduvek, naročito je u studentskim danima postalo obavezno, jer se ispostavilo da tako najbolje funkcionišem. Volim da imam sve pregledno, gubim se poprilično ako nemam zacrtan plan, a i motivišem se na taj način.
  Dnevnik pišem od 2003. neprekidno. A i pre toga sam, kao dete, stalno nešto pisala, pratila, pročitane knjige, pogledani filmovi, liste želja, ruta putovanja na more, haha, kasnije zaista pređe u naviku i postane deo životnog stila.

  ReplyDelete
 2. Ja sam skoro otkrila bullet journal i ceo taj koncept i zaista mi se svidja, belezim sve i svasta, crtam, bojim, ukrasavam 😀 Verujem da bi se i tebi dipalo

  ReplyDelete